Cabernet Moravia slámové víno 2007 Zobrazit větší

Cabernet Moravia slámové víno 2007

11028

Nový produkt

Vinařství Miroslav Hlávka, slámové víno, červené víno, sladké, 2007

Více informací

41 ks

Skladem

Zakoupením tohoto produktu získáte až 4 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 4 věrnostních bodů , které mohou být převedeny na slevový kupón v hodnotě 20,00 Kč.


460,00 Kč

Parametry

Ročník:2007
Přívlastek:slámové víno
Kategorie:sladké
Zbytkový cukr:75.9g/l
Kyseliny:5.35g/l
Objem:0.2l

Více informací

Vinařství Miroslav Hlávka

 

Analytika

  • Kategorie: sladké
  • Cukr: 75.9 g/l
  • Kyseliny: 5.35 g/l
  • Alkohol: 12.5 %

 

Charakteristika vína

Slámové víno patří mezi přívlastková vína, k jehož výrobě jsou použity hrozny, z nichž se odpařila část vody. Pro slámová vína je typický vysoký zbytek přírodního cukru, obvykle nižší obsah alkoholu a vysoká extraktivnost. Náročnost a rizikovost výroby se odráží ve výsledné ceně slámových vín. K výrobě se používají vyzrálé hrozny (většinou s cukernatostí přes 21° normalizovaného moštoměru) sklízené na přelomu října a listopadu. Hrozny musejí být minimálně po dobu tří měsíců umístěné na slámě, rákosu, nebo volně zavěšené. Průběžné kontroly a odstraňování poškozených bobulí pomáhají předcházet hnilobě, která představuje jedno z největších rizik výroby. Během tří měsíců se odpaří podstatná část vody, takže podíl cukru dosáhne zhruba 20% hmotnosti (bobule v tomto stádiu připomínají hrozinky).

Konzumace